Νιόπλιας: «Καλή νίκη και με καλή εμφάνιση για τον ΟΦΗ»

Νιόπλιας: «Καλή νίκη και με καλή εμφάνιση για τον ΟΦΗ»
ΓΕΝΙΚΑ

Για μια καλή νίκη και με καλή εμφάνιση για τον ΟΦΗ, έκανε λόγο ο Νίκος Νιόπλιας μετά το 2-0 του ΟΦΗ επί του Πανσερραικού στο Γεντί Κουλέ. Ο τεχνικός του ΟΦΗ, στις δηλώσεις του στην συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι, ευχαρίστησε τον λίγο κόσμο που αψήφησε τις καιρικές συνθήκες και βρέθηκε στο γήπεδο και ενίσχυσε την ομάδα, ενώ τόνισε ότι ο ΟΦΗ πρέπει να προσέξει και τα εκτός έδρας παιχνίδια, να είναι πιο αποτελεσματικός,και να μην δέχεται με τόση ευκολία γκολ.
Αναλυτικά οι αναφορές του προπονητή του ΟΦΗ:
Για τη νίκη επί του Πανσερραικού:
«Είναι φυσιολογικό να υπάρχει μια πίεση, παρ’ όλα αυτά ανταπεξήλθαμε πολύ καλά στο παιχνίδι. Και λόγω καιρικών συνθηκών γιατί δεν είχαμε πολύ κόσμο. Οσοι ήρθαν όμως μας βοήθησαν πάρα πολύ και κυρίως τα παιδιά της θυρας 4. Δεν μας έβαλαν ούτε μια στιγμή πίεση μέσα στο παιχνίδι. Μπορούσαμε απο το πρώτο ημίχρονο να το έχουνε καθαρίσει το παιχνίδι. Κάναμε πολλές και καλές φάσεις. Αφού δεν το τελειώσαμε, στο δεύτερο ημίχρονο βγάλαμε και πάλι πολλές ευκαιρίες. Θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο το παιχνίδι, όμως γενικά κάναμε μια εύκολη νίκη. Θα το λέω πάντα ότι με όποιο αντίπαλο και αν παίζεις είναι λογικό να σου κάνει κάποια ευκαιρία, κάποιο σούτ.
Οταν εσύ κάνεις 7-8 καθαρές ευκαιρίες, είναι λογικό να δεχθείς ένα-δυο σούτ.
Δεν είχαν κάποιο τετ-α-τετ, αλλά είχαν δυο συτ επικίνδυνα. Είναι μια καλή νίκη για μας. Μπορώ να πω και με καλή εμφάνιση».

-Για τις μεταπτώσεις στην απόδοση του ΟΦΗ εντός και εκτός έδρας:

«Δεν μπορώ να το καταλάβω ούτε εγώ τι γίνεται εκτός έδρας. Εδω έχουμε τη μπάλα πιο πολύ.
Εκτος έδρας παίζεται όμως ένα άλλο ποδόσφαιρο. Χρειαζόμαστε όμως να βγάζουμε σαν ομάδα περισσότερο χαρακτήρα πρωταθλητισμού. Οταν δεν χάνεις εκτός έδρας, με την ευκολία που κερδίζουμε στην έδρα μας, θα μπορούσε να μας δώσει μεγάλη ώθηση και μεγάλη δύναμη».

-Για το ότι ο ΟΦΗ κάνει πολλές ευκαιρίες μέσα στο γήπεδο του σε αντίθεση με τα εκτός έδρας παιχνίδια:

«Οταν βγάζεις πολλές ευκαιρίες μέσα απο συνδιασμούς και δεν μπορείς εκτός έδρας, έχει να κάνει με αυτό που είπα ότι εκτός έδρας είναι άλλο παιχνίδι. Αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι Καλλιθέα-Αρης, που έχασε ευκαιρίες ο Αρης, καμία ομάδα δεν έχασε ευκαιρίες εκτός εδρας. Οι ομάδες που παίξαμε εμείς εκτός έδρας δεν μας έκαναν ευκαιρίες.
Μόνο στα Τρίκαλα. Στα άλλα παιχνίδια δεν έπιασε την μπάλα ο τερματοφύλακας.Χανουμε χωρίς ευκαιρίες απο τον αντίπαλο.
Οταν κάνεις πρωταθλητισμό, δε μπορεί να συμβαίνει αυτό. Η ομάδα χρειάζετα στήριξη δεν είναι εύκολο.
Είμαστε μια καλή ομάδα. Δεν είναι ομάδα που θα πάει τρένο. Το έχω ξαναπεί.
Εμείς πήραμε 20 παίκτες και χτίσαμε μια νέα ομάδα. Και εχουμε παίξει 8 παιχνίδια μόνο και είμαστε Ιανουάριο. Δεν έχει δεθεί η ομάδα. Ειμαστε ομάδα όμως. Δεν κερδίζουμε κατά τύχη.
Εκτός έδρας θα με προβλημάτιζε αν η αντίπαλη ομάδα μας έκανε πέντε κόντρες.
Δεν συμβαίνει αυτό.Χανουμε χωρίς ευκαιρίες απο τον αντίπαλο.
Πρέπει να είμαστε πιο αποτελεσματικοί.
Τρώμε γκολ απο το πουθενά.Οταν κάνεις πρωταθλητισμό, δε μπορεί να συμβαίνει αυτό.
Αν είχαμε τους βαθμούς της Καλλονής και του Κισσαμικού θα ήμασταν καλά.
Θα είχαμε ίσως μια άλλη διάθεση και ψυχολογία. Οταν ξεκινάς καλά σε ένα πρωτάθλημα παίρνεις ώθηση και σου φεύγει ο φόβος».

-Για την λύση της συνεργασίας της ομάδας με τον τεχνικό διευθυντή Σταύρο Λαμπράκη:

«Τον ευχαριστώ για τη συνεργασία. Τον γνώριζα σαν Σταύρο, σαν Λαμπράκη, πιναμε ένα καφέ. Να ξέρει ότι έκανε ένα φίλο. Του εύομαι τα καλύτερα. Ειτε σαν προπονητής, είτε σαν τεχνικός διευθυντής, είναι άνθρωπος του ποδοσφαίρου και πρέπει να υπάρχει στο χώρο αυτό».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ